Få overblik over smerter med app’en Min Smerte

I dag har stort set alle mennesker deres egen lille bærbare computer med på farten hele tiden. Med smartphones og tablets har der nemlig åbnet sig en helt ny verden når det gælder computerprogrammer og den måde vi bruger dem på. De såkaldte ”Apps” er nemlig populære som aldrig før. En app er et lille program som du kan kører på din smartphone eller tablet.

Apps er både til glæde og gavn

Apps er dog ikke kun til fornøjelse i form af forskellige små spil, der findes også en masse nyttige apps som udnytter din telefons funktioner, såsom touchfunktionen og GPS’en mv. Nogle af de mest populære apps netop nu, er apps der kan hjælpe dig med din sundhed. Her tænker jeg ikke kun på alle de forskellige løbe og motions apps, men der er faktisk også apps, som er nyttige i forhold til eksempelvis smertehåndtering.

Bedre smertehåndtering med ”Min smerte”

Mange mennesker lever i dag med kroniske smerter – faktisk anslår man at helt op til 800.000 mennesker i Danmark lever med kroniske smerter. For at man kan få den rette smertebehandling er det vigtigt, at lægen har så mange oplysninger om patientens smertetilstand som muligt. Det er netop her, at app’en ”min smerte” har vist sig utrolig nyttig for smertepatienter over hele verden. App’en er udviklet at den store tyske medicindalvirksomhed Pfizer. Når en smertepatient er hos lægen, kan det ofte være svært at rekonstruere et smerteforløb, så behandlingen ikke blot iværksættes på baggrund af et øjebliksbillede af, hvordan patienten har det den pågældende dag.

Ved at anvende app’en har patienten løbende mulighed for at indberette sin smertetilstand, som en slags smertedagbog. Ud fra de data der er tastet ind, kan man trække en rapport, som kan anvendes i dialog med lægen til at få iværksat den optimale behandling, så smertegerne kan minimeres så meget som overhovedet muligt. App’en kan således hjælpe til at give mange smertepatienter et bedre liv og ikke mindst en bedre behandling af kroniske smerter.

Sundhedsapps kan ikke erstatte lægen

Selvom sunhedsapps er meget nyttige og kan være med til at give mennesker et bedre liv, er det dog også vigtigt at påpege, at de ikke er en erstatning for et lægebesøg, men et supplement til din sundhed. Du skal derfor selvfølgelig stadigvæk konsultere din læge, selvom du bruger app’en, hvis der sker en forværelse af din smertetilstand.

[itunes url=”https://itunes.apple.com/dk/app/min-smerte/id975646288?l=da&mt=8″/]

[screens url=”https://itunes.apple.com/dk/app/min-smerte/id975646288?l=da&mt=8″/]

Få overblik over smerter med app’en Min Smerte
8 Point i alt

Brugerbedømmelse: 3.6 (1 Stemmer)

Tags: