Når læsning bliver til Læseguld

 

Nu er Time2learn klar med hele to apps, som gør læseindlæringen lettere. Læseguld og læseguld 2 er begge apps, der handler om at sammensætte lyde til ord – ikke så meget pjat – ”bare” god læsetræning.

 

Fokus på læsetræning

Når man skal lære at læse, er det vigtigt, at man kan sammensætte bogstavernes lyde til rigtige ord. Lige nøjagtig denne proces har Time2learn ramt med deres nye apps. De er meget effektive og målrettede i at lære børnene dette. Andre apps kan godt blive forvirrende og overfladiske, fordi de gerne vil lære børnene mange ting på en gang – samtidig med at det er sjovt. I disse apps har man valgt at fokusere på en ting og gøre det godt. Helt uden distraherende underholdning og forvirrende elementer.

 

 

 

 

Øvelse gør mester

En anden ting der er vigtig i den første læseindlæring er øvelse. Som dansklærer er det, det ord, jeg bruger mest – både til elever og forældre. Når man skal lære noget nyt så skal det øves – og det skal øves mange gange. Først når lydene er automatiseret og indlært, kan barnet koncentrere sig om at lære sværere ord.

 

 

 

 

App’ens opbygning

Begge apps er opbygget efter samme princip. De henvender sig til forskellige sværhedsgrader. Læseguld til de yngste med en forlyd og Læseguld 2 til de lidt mere rutinerede (starter med to bogstaver i forlyd).

Historien er opbygget om en alkymists værksted. Her skal man hjælpe ham med at sammensætte lyde til ord og man optjener point ved det.

I opbygningen er der også gjort plads til flere profiler. Dejligt at flere børn kan øve på en Ipad.

Man kan i starten vælge sværhedsgrad – dvs vil man have hjælp til lydene eller kan man selv.

 

 

 

 

Meget gennemarbejdet

Når jeg benytter mig af app’s i min undervisning, kan det godt være svært at finde nogle, hvor ordene der trænes er gennemtænkt og nøje udvalgt. Det må jeg sige at Time2learn har formået med denne app. Der optræder ikke stumme bogstaver eller vokalforveksling , hvilket kun forvirrer børnene i denne fase af deres læseudvikling. Jeg har med disse app’s fået mulighed for at målrette arbejdet med Ipad’s i undervisningen – nu ved jeg lige nøjagtigt, hvad der bliver trænet, og at det bliver trænet godt.

 

 

 

 

Stor anbefaling

Jeg vil til hver en tid anbefale disse app’s – både privat og i skoleregi. Hvis dit barn først lige er begyndt at snuse til bogstavernes verden, vil jeg også anbefale Time2learns første app – knæk læsekoden – som i sværhedsgrad ligger lidt før disse app’s. 

 

Hent også Læseguld Gratis og Læseguld til iOS

Hent også Læseguld Gratis og Læseguld til Android

 

App Store

[itunes url=”https://itunes.apple.com/dk/app/l-seguld-2/id715507747?l=da&mt=8″/]

Skærmbilleder

[screens url=”https://itunes.apple.com/dk/app/l-seguld-2/id715507747?l=da&mt=8″]

Når læsning bliver til Læseguld
Hvis dit barn først lige er begyndt at snuse til bogstavernes verden, vil jeg også anbefale Time2learns første app
10 Point i alt
Super

Hvis dit barn først lige er begyndt at snuse til bogstavernes verden, vil jeg også anbefale Time2learns første app

Brugerbedømmelse: Der er Ingen bedømmelser endnu!