App Test

Stavepladen, ny sjov lærings app

 

”Jamen det er jo sjovt mor” – sådan sagde min 6-årige søn, da han blev sat til at afprøve denne nye læringsapp fra Scheutz & Clementsen Design. Og jeg giver han helt ret – app’en tager fat på stavning og læsning på en super flot og spændende måde.

 

 

 

 

Som så mange andre læringsapp’s vil Stavepladen gerne lære de mindste at læse og stave. Denne app gør det på en så flot og gennemarbejdet måde, at børnene ikke keder sig eller ser det som læring – de spiller. App’en indeholder 100 ord fra 2-6 bogstaver, som bliver gennemarbejdet på mange forskellige måder.

 

5 måder at arbejde på

App’en er meget alsidig og tager udgangspunkt i både bogstaver, lyde, udseende, ord og stavmåde. Børnene kan fra starten vælge om de vil:

Træk- sæt bogstaverne i orden, så de danner det ord som er vist på billedet

Lytte – få bogstaverne læst op og stav så ordet ved at sætte bogstaver på plads

Finde – find ordet imellem mange bogstaver – få hjælp af billedet

Finde – find det rigtige billede som passer til ordet

Pege – peg på de manglende bogstaver

 

Alt i alt mange rigtig gode måder at arbejde med ordene på.

 

Som motivation er der en konkurrencedel, som består af at optjene alfabetet, så man til sidst kan få sunget hele sangen.

 

 

 

Sværhedsgrad

I app’en ligger flere forskellige sværhedsgrader. Disse kan vælges fra starten, og det er rigtig godt, da lidt ældre børn kan løbe sur i at skulle alle de lette opgaver igennem, før de passende kommer. Allerede i de lette opgaver, er det faktisk lykkes at lave opgaver, der er spændende og varierede. Selvom der ikke arbejdes med længere ord end 6 bogstaver, berører denne app både dobbeltkonsonanter, sammensatte lyde og stumme bogstaver.

 

Lyd og billede

Når stavning og læsning skal indlæres er lydsiden rigtig vigtig. I denne app virker lydsiden godt gennemarbejdet og ved de fleste opgaver får man både stavet og udtalt. Det gør det lettere for de mindste at føle, at de kan finde ud af det.

 

 

 

Stavepladen er Børnesikret

Som mor er jeg ekstra glad for at app’en lever op til de nye krav i Apples nye “Apps For Kids Age 6-8” kategori, der bl.a. betyder at der er et børne-filter på udgående links.

Det er et fint initiativ af Apple, som tillader at man med større sindsro kan give sin enhed til små børn, uden at de forvilder sig ud på nettet eller laver “køb fra program”.

 

 

 

Konklusion

Både som mor og dansklærer er jeg meget begejstret for denne app. Men det er faktisk ikke det bedste – det bedste er at min søn også er begejstret – og det er jo trods alt ham der skal spille det. Stor opfordring herfra om at købe denne app.

App Store

[itunes url=”https://itunes.apple.com/dk/app/stavepladen/id708292928?l=da&mt=8″/]

Skærmbilleder

[screens url=”https://itunes.apple.com/dk/app/stavepladen/id708292928?l=da&mt=8″]

10 Total Score
Super

Stor opfordring herfra om at købe denne app

User Rating: No Ratings Yet!