De bedste apps til det cyklende folk

cykelparkering

Henover de senere år er cykling blevet mere og mere populært som sport. Vi har i Danmark altid cyklet enormt meget, men ofte har det primært været som transportmiddel.

Trenden er dog at der henover de senere år er kommet en stor stigning af folk, der bruger cyklen til at motionere på. Dette ser man især på landevejen, primært i den del af året, hvor vejret er godt. Men også MTB-folket er blevet mange flere. Faktisk gør rigtig mange kommuner et kæmpe arbejde for at lave ruter i skovene til netop dem, som kører på mountainbike.

Top 3 cykling apps

  1. Strava
  2. Endomondo
  3. Google Maps1.
Min absolutte favorit er Strava. Den app kan mere eller mindre ald hvad man kan tænke sig. Faktisk er den ikke kun til folk der cykler, men kan også bruges til løb.
Det fede ved Strava er, at der er en masse ruter som andre brugere har lagt ind og så kan man vælge at konkurrere mod deres tider på de her ruter. Det kunne være fedt nok, hvis man lige kunne vippe en af de professionelle af pinden som hurtigste op ad en stigning – eller er det bare mig der har det sådan?

Strava er som udgangspunkt gratis, men man kan vælge at blive betalende bruger for at få mulighed for flere funktioner. Det har dog aldrig været noget jeg personligt har benyttet mig af.

Strava fungerer både på Android og IOS.
Hent Strava til IOS her
Hent Strava til Android her

For yderligere kan du besøge www.strava.com, som er den officielle hjemmeside.

2.
Endomondo. Endomondo er en af de mest brugte apps herhjemme i landet, når det kommer til tracking af aktiviteter, og fordi der er så mange brugere af netop Endomondo er der også et hav af foruddefinerede, brugerlavede ruter – både til løb, cykling og mange andre sportsgrene. Det er en fordel, for uanset, hvor du befinder dig kan du få en rute, der passer til dit ambitions- og træningsniveau. Endomondo har ikke, mig bekendt, samme muligheder for at konkurrere mod venner og lignende, som man kan via Strava.

3.
Google Maps. Dette valg kommer måske som en overraskelse for mange. Men når jeg er en tur ude på min ladcykel, så synes jeg faktisk at den her lever op til alle krav jeg måtte have. Det er både nemt og hurtigt at få et overblik over, hvor man skal hen. Den viser også, hvis der er en hurtigere vej, en den man har valgt. Af og til kan det godt være en god ide at tage den lidt hurtigere rute, da det kan være tungt med børnene ude foran. Faktisk er de ofte lige så tunge som et minikøleskab, bare for at sætte det op mod noget, som de fleste kan forholde sig til. I forbindelse med træning er Google Maps selvfølgelig ikke optimal, men det er den til gengæld, når det drejer sig om transport.

Hvad synes DU er den bedste app til motion og/eller cykling? En af de tre ovenstående?